Wykonanie
Podobno
maliny się kończą. Dla mnie zdecydowanie ich sprawa nie jest jeszcze zakończona, więc czym prędzej udałam się na poszukiwania, które zaowocowały (a nawet zamalinowały) tym łatwym do wykonania deserem. Znikającym naprawdę w mgnieniu oka, świeżym i pysznym.
Tartaletki z kremem z
mascarpone i
malinami- 100g
ciasteczek maślanych/pełnoziarnistych- 40g
masła, roztopionego i ostudzonego- 160g
serka mascarpone- ekstrakt
waniliowy według uznania- ok. 20g
cukru pudru- 200g
malin czy innych
owocówPokruszone
ciasteczka wymieszać z płynnym
masłem.Masą wykleić trzy foremki o średnicy 10cm i piec przez 10 minut w temperaturze 180 st. C; wystudzić.
Serek zmiksować z
cukrem pudrem i esencją
waniliową.Wyłożyć krem na
spody i ozdobić
owocami, całość porządnie schłodzić,ewentualnie obsypać dodatkowym
cukrem pudrem.Czas przygotowania: 30 minutLiczba porcji: 3Kaloryczność jednej porcji: 520 kcal