Wykonanie
Te frytki dużo bardziej nam smakowały, niż kupne. Do tego dzięki piekarnikowi unikamy smażenia w głębokim tłuszczu, co dla nas ogromnie ważne. Bardzo fajny przepis, zdecydowanie wart wypróbowania. Na moim
stole jeszcze nie raz zagości. Podpatrzone u Danusi, dziękuję! Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym już na starcie czegoś nie zmieniła :)
Potrzebujesz:80 dag
ziemniaków3 łyżki
oliwy z oliwekpapryka słodkaodrobina
chilliPrzygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić jak na frytki. Umieścić w misce i posypać
słodką papryką. Polać
oliwą i bardzo dokładnie wymieszać.Rozłożyć płasko na blasze do pieczenia (ja od razu rozłożyłam równolegle, dzięki temu ładnie się prezentują na talerzu. Jeśli rozsypiesz byle jak to będzie ciężko
potem układać gorące. Rozłożenie ładnie zimnych to 1 minuta pracy :)
Potem tylko podnieść
łopatką i przełożyć na talerz.Frytki posypać odrobiną
chilli.Piec 25-30 minut w 200 stopniach.Pyyyycha! Nigdy więcej sklepowych frytek.Smacznego! :)