Wykonanie
Wczoraj pokazywałam Wam przepis na pieczony
bób, a dziś podzielę się pomysłem na jego wykorzystanie, gdy znudzi Wam się zajadanie go ot tak, po prostu, samego.Ta
sałatka to świetne rozwiązanie na lunch w pracy, lub nawet na obiad. Dzięki dodatkowi strączków, zawiera sporo
białka, przez co jest bardzo sycąca.
Pomidor sprawia, że nie jest ciężka, a
młody, zieloniutki
groszek cieszy oczy i podniebienie.
Makaron, dodatkowo pozwala się najeść na dłużej.Czy muszę dłużej Was namawiać? Mam nadzieję, że nie!
Składniki:100g
makaronu - u mnie bezglutenowy100g pieczonego
bobu250g
groszku, w strączkachduży
pomidorMakaron gotujemy al dente.
Groszek wrzucamy na wrzątek, gotujemy około 15 minut. Następnie przelewamy go bardzo zimną
wodą, żeby zachował ładny kolor, wyłuskujemy ze strączków.
Pomidora kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki i gotowe!Smacznego!