Wykonanie
Kochani, lato w pełni! Ja już odczułam skutki długiego leżenia na Słońcu i chwilowo najchętniej zaszyłabym się w domu, w chłodzie i z żelowymi okładami. Ale sama jestem sobie
winna, więc postaram się nie marudzić tylko jakoś przeżyć :)W upały nie bardzo chce się godzinami stać w nagrzanej kuchni, więc na wagę złota są wszelkie szybkie i proste dania i desery.Ja zainspirowałam się deserem, który
jadłam w szkole, w której uczy moja mama (organizowali "Dzień Zdrowia" i prezentowali zdrowe przepisy).
Składniki na dwie porcje:
bananduża garść
truskawekpół opakowania
jogurtu greckiegoBanany miksujemy i wykładamy po równo na dno naczyń, w których podamy deser. Na
bananie układamy po ćwierć opakowania
jogurtu.
Truskawki miksujemy i wylewamy na wierzch.Smacznego!