Wykonanie
To jedna z tych rzeczy, które mnie osobiście nie zachwycają ze względu na konsystencję. Jednak smak jest naprawdę super, więc sądzę, że wszystkim normalnym ludziom raczej będzie smakowało :)Ten
kisiel jest oprócz tego, że smaczny, to naprawdę zdrowy, ponieważ
owoce nie są poddawane obróbce cieplnej, dzięki
czemu zachowują wszystko co w nich najlepsze :)
Kisiel porzeczkowySkładniki:
czerwona porzeczka (ja miałam standardowe pudełko)
wodamąka ziemniaczana/skrobia ziemniaczanacukier/miód do smaku
Porzeczkę miksujemy i przecieramy przez gęste sitko. Na szklankę uzyskanego soku/przecieru zagotowujemy szklankę
wody. Do wrzącej
wody wsypujemy
mąkę ziemniaczaną (1 łyżka na 1 szklankę płynu, więc jeśli mamy szklankę
porzeczek i szklankę
wody to 2 łyżki
mąki), zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy. Gdy
mąka się dobrze rozprowadzi w wodzie dodajemy do tejże mikstury nasz
sok porzeczkowy i dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku, mieszamy i zajadamy!Smacznego!
Na zdjęciu załapał się też dwukolorowy sernik (klik!) :)