Składniki:1 szklanka mleka4 łyżki płatków owsianych1 łyżka otrąb pszennych mielonych1 łyżka rodzynek2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka proszku budyniowego waniliowego1/3 szklanki zimnej wodyDodatki:2 łyżki płatków Lion2 łyżki draży kokosowychPrzepis:Mleko przelewamy do garnuszka i dodajemy płatki owsiane oraz otręby. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy cukier waniliowy i rodzynki. Gotujemy jeszcze chwile ciągle mieszając. W osobnej szklance wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej proszek budyniowy. Następnie dodajemy go do owsianki. Wszystko dokładnie mieszamy aż owsianka się "zagotuje". Zdejmujemy wtedy owsiankę z ognia i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy płatkami Lion i drażami kokosowymi.