Test bazylii i przyprawy do dań z kapusty firmy Prymat.Składniki:1 opakowanie makaronu łazanki (250 g)1 główka kapusty (ok. 1 kg)250 g boczku parzonego1 szt. cebuli1 łyżeczka bazylii firmy Prymat2 łyżeczki przyprawy do dań z kapusty PrymatSól, pieprzOlej do smażeniaPrzepis:Kapustę należy pokroić w średniej wielkości kostkę i ugotować na miękko w osolonej wodzie. W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę razem z boczkiem - doprawiamy do smaku. W między czasie wstawiamy wodę na makaron, gdy się zagotuje, dodajemy soli i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kapustę po odsączeniu dodajemy do cebulki i boczku, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko jeszcze przez 10 minut. Następnie dodajemy do całości odcedzony makaron i dokładnie mieszamy.Przyprawy firmy Prymat, które użyłam do tego dania dodały bardzo smakowitego wyglądu, aromatu i smaku. Mieszanka przypraw do dań z kapustą nadaje się również do domowego bigosu :)