ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z brzoskwiniami

Ciasto francuskie z brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego light
1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie
2 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka cukru pudru
Oliwa lub masło do wysmarowania blaszki
Przepis:
Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy w dowolny sposób na cieście. Blachę wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Na suchej patelni prażymy migdały i po wyciągnięciu ciasta z piekarnika posypujemy nimi brzoskwinie. Po wystygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem.
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2012/11/ciasto-francuskie-z-brzoskwiniami.html