ßßß
Upiec czekoladowy biszkopt wg swojego przepisu, niezbyt wysoki 4-5 cm.Przekroić na 2 krążki. Z jednego wyciąć 4 okręgi o szerokości 2 cm. Można wykorzystać talerzyki o różnej średnicy. Na cały krążek ułożony w tortownicy ,nałożyć okrąg 2 i 4.Powstałe puste miejsca wypełnić ubitą śmietaną .Następnie nałożyć okręgi 1 i 3 i znowu puste miejsca wypełnić śmietaną.Wierzch dekorować dowolnie.Mój przepis na mały biszkopt.5 jajek
5 łyżek cukru3 łyżki mąki tortowej1 łyżka mąki ziemniaczanej2-3 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić z cukrem, dodać ubite żółtka, delikatnie wymieszać. Dosypać przez sitko pozostałe składniki i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Piec w temp.160stopni około 40 min. Biszkopt można nasączyć ponczem.