Wykonanie
Potrzebne produkty:1,5 szklanki
cukru4 szklanki
mąki0,5 kostki
margaryny2
jajka2 szklanki zimnego
mleka3 łyżki gorzkiego
kakao4 płaskie łyżeczki
sody4 łyżki
dżemu1 łyżka
mioduWykonanie:
Kakao mieszamy z
mlekiem i
sodą.Pozostałe składniki wkładamy do miski i dodajemy składniki z punktu pierwszego.Wszystko miksujemy na jednolitą masęPrzekładamy do blaszki bądź dużej tortownicy i pieczemy godzinę.Przez pierwsze 40 minut pieczemy w 150 stopniach, a pozostałe 20 minut w 180 stopniach.Smacznego:)!
* Ciasto jest bardzo puszyste i delikatne, polecam dla maluchów:). Można je polać rozpuszczoną
białą czekoladą, posypać białą tartą
czekoladą lub oprószyć
cukrem pudrem.