Wykonanie
Polskie lato chyba słynie z
truskawek, każdy je lubi wcinać bez umiaru- i bardzo dobrze bo są źródłem wielu witamin, ich spożywanie pozytywnie wpływa na skórę. Ponad to posiadają bardzo dużo: witaminy C, żelaza, fitocydy, bromeliny,
soli organicznych. Wymienione składniki powodują, że mają następujące właściwości: poprawiają przemianę materii, oczyszczają jelita, mają korzystny wpływ na prawidłową
florę bakteryjną. Polecane są dla kobiet, ponieważ: chronią przed anemią, poprawiają jakość włosów, skóry i paznokci, wzmacniają organizm. Dodatkowo są wielkim sprzymierzeńcem w walce z chorobami reumatycznymi.
Truskawki posiadają następujące wartości odżywcze:kalorie- 28 kcal
białko- 0,7 gtłuszcze- 0 , 4 gwęglowodany- 7 , 2 gbłonnik- 1 . 8 gWNIOSEK: NIC TYLKO WCINAĆ BEZ UMIARU I KORZYSTAĆ PUKI SĄ JESZCZE W MIARĘ TANIE:)!