Ciasto z dodatkiem kokosu a jeszcze bez pieczenia to jest to. Szczególnie dla tych , którzy nie mają serca i cierpliwości do pieczenia, a słodkości uwielbiają. Ta wersja ciasta jest zdecydowanie dla dorosłych. Dodatek alkoholu czyni je bardziej wyrazistym. Polecam.Składniki:3 paczki słonych krakersów5 szklanek mleka6 żółtek6 czubatych łyżek mąki pszennej6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej2 cukrywaniliowe2 szklanki cukru3 szklanki wiórków kokosowych1 biała czekolada starta na tarce do posypania wierzchu50 dag masła1 szklanka adwokatuWykonanie:Żółtka ucieramy z 1 szklanką cukru i cukrami waniliowymi. Mąkę pszenną i ziemniaczaną rozpuszczamy w 1,5 szklanki mleka i dodajemy do wcześniej utartych żółtek. Pozostałe mleko razem z resztą cukru doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy masę jajeczną i gotujemy budyń, cały czas mieszając, nie dopuszczając do powstania grudek. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło spieniamy i ucieramy z chłodnym budyniem i 2 szklankami wiórek.Pod koniec ucierania dodajemy adwokat.Prostokątną średniej wielkości blaszkę wykładamy krakersami, następnie wylewamy 1/3 masy budyniowej. Ponownie wykładamy krakersy, budyń, krakersy, budyń. Tym sposobem powinny powstać 3 warstwy. Na wierzch wysypujemy wiórki kokosowe wymieszane z białą czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.Smacznego!