Wykonanie
W końcu na dobre zagościła wiosna, a wraz z nią zaczęły się prace w ogrodzie. Właśnie dla tego z kupionego wcześniej
ciasta francuskiego powstała tylko kremówka, choć w rzeczywistości miało być coś innego:) niestety zabrakło czasu, a i termin ważności dobiega końca, więc trzeba było upiec coś na szybko.
1 opakowanie
ciasta francuskiegoCiasto rozwinąć przeciąć na dwie części i upiec dwa placki.Krem:15 dag
cukru15 dag
mąki3
jaja1/2 litra i 1/4 szklanki
mlekacukier waniliowyWykonanie:
Jaja utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym oraz
mąką.
Mleko zagotować i zalać nim utarte
żółtka z
mąką, a następnie ciągle mieszając, ugotować
budyń. Gorącym
budyniem przełożyć placki. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.W przypadku robienia kremówki z dwóch ciast należy przygotować krem z dwóch porcji.Smacznego!