Wykonanie
Kolejnym moim pomysłem na obiad są łazanki z
kapustą.To sprawdzony przepis, jest to popularne, proste danie kuchni polskiej. Jest wiele sposobów na ich podawanie. W moim rodzinnym domu serwowane były z topioną
słoniną i podsmażoną
cebulką, i taka właśnie wersja najbardziej smakuje moim domownikom. Przygotowanie łazanek jest dosyć szybkie, jest to ważne szczególnie gdy mamy niewiele czasu na przygotowanie sytego obiadu dla całej rodziny.
![](/Data/Images/przepisy-misiaczek.blogspot.com\2013_slash_02_slash_azanki-z-kapusta/l/856256074.JPG)
![](/Data/Images/przepisy-misiaczek.blogspot.com\2013_slash_02_slash_azanki-z-kapusta/l/-187214525.JPG)
![](/Data/Images/przepisy-misiaczek.blogspot.com\2013_slash_02_slash_azanki-z-kapusta/l/-1197166082.JPG)
Do przygotowania łazanek użyłam:1 średniej główki
kapusty2
cebule30 dag
słoniny1 opakowanie
makaronu na łazanki
sólpieprzKapustę poszatkowałam i ugotowałam. Wystudzoną odcisnęłam.
Słoninę pokroiłam w drobną kosteczkę i podsmażyłam razem z drobno posiekaną
cebulką. Do podsmażonej
cebulki dodałam odciśniętą
kapustę, i razem przesmażyłam.
Makaron ugotowałam według wskazówek na opakowaniu a po odcedzeniu połączyłam z podsmażoną
kapustą. Smacznego!