Witam, dzisiaj postanowiłam przypomnieć sobie smak jednej z prostszych sałatek jaką jest sałatka gyros.Zrobiłam, przypomniałam sobie wszystko i teraz was również zachęcam do spróbowania. Zajmuje nie więcej niż 20 minut.Składniki:główka kapusty pekińskiejmały majonezkukurydza z puszki4 ogórki konserwowepół czerwonej cebuli1 duża pierś z kurczakaprzyprawa gyrospapryka czerwonaketchupPrzygotowanie:Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Następnie skrapiamy odrobiną oliwy i posypujemy przyprawą do gyrosa i wszystko mieszamy, odstawiamy na 10 minut.W tym czasie kroimy wszystkie pozostałe składniki na drobną kostkę, oczywiście oprócz kukurydzy.Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię bez dodatkowej ilości oliwy.Obsmażamy z dwóch stron i wykładamy jako pierwszą warstwę do szklanej miski.Kurczaka polewamy ketchupem i rozsmarowujemy go, aby ładnie pokrył całego kurczaka.Następnie posypujemy czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, papryką i rozsmarowujemy na całej powierzchni majonez. Na sam koniec sałatkę posypujemy kapusta pekińską.Sałatkę możemy przygotować wcześniej a przed podaniem posypać kapustą, aby ta nie zgorzkniała.Po nałożeniu sałatki na talerz wszystko razem mieszam i dopiero konsumuję.