Wykonanie
            Witam, dzisiaj mam propozycje na szybką i orzeźwiającą lemoniadę 
arbuzową. Zachęcam do zrobienia. Idealna na letnie upały.Składniki na 5 l lemoniady:6 łyżek 
cukru15- 20 ml 
soku z cytryny (w zależności od smaku)30 ml przegotowanej 
wodyokoło 2 kg 
arbuza( w zależności od jego smaku)
lód( około 5 szkl. )
woda niegazowanaPrzygotowanie:Wsypujemy 
cukier do garnka i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy, aż 
cukier się rozpuści.Do 
syropu wsypujemy 
lód i mieszamy. Następnie wlewamy 
sok z cytryny i zalewamy 
wodą.
Arbuza pozbawiamy skóry i miksujemy w blenderze, można też przepuścić 
arbuza przez sokowirówkę. Następnie przelewamy mus przez sitko, abo uzyskać sam sok i wlewamy do lemoniady.Do dekoracji używamy trójkąt 
arbuza nabity na szklankę,do środka 3 kostki 
arbuza i 
lód. Zalewamy lemoniadą i na zdrowie.