Wykonanie
Najprostszy składnik jaki można znaleźć w każdej kuchni zawsze jest pod ręką, a z nie wielką ilością pomysłu można utworzyć znakomitą przystawkę albo dodać jako dodatek do głównego dania.
Składniki:Duże
ziemniaki 5 szt
masłokoperekWykonanie:
Ziemniaki płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach.Gdy
ziemniaki są ugotowane przekrawamy je na pół i wydrążamy ile idzie. Pamiętamy żeby nie wydrążyć zbyt dużo i nie zrobić dziur w połówce
ziemniaka.
Koperek siekamy drobno.To co zostało wydrążone z
ziemniaków gnieciemy z
masłem i
koperkiem na jednolitą masę i nadziewamy resztę
ziemniaka.Nadziane
ziemniaki wstawiamy do rozgrzanego do ok 180 st, piekarnika na ok 20 minut (aż góra
ziemniaka się nie zarumieni.Smacznego!!!!