Oto mój przepis na chińszczyznę inspirowany "patelnią smoka" z knora. Gotowe w 30 minut i do tego smaczne.Składniki:makaronchiński (można użyć z zupki chińskiej)marchewka1 pierś z kurczakaporczosnekszczypiorekcebulaprzyprawa do dań azjatyckichsos sojowysos wurchester (dostępne w tesco)Wykonanie:Mięso kroimy w dość cienkie paski.Marchewkę kroimy w cienkie słupki, czosnek, porszczypiorek siekamy drobno.Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy kurczaka. Doprawiamy przyprawą( nie za dużo bo przyprawa jest słona),dodajemy czosnek i obsmażamy z każdej strony.Do obsmażonego kurczaka dodajemy marchewkę smażymy chwilkę po czym dodajemy por, cebule i szczypiorek. Całość smażymy chwilęDo obsmażonych składników dodajemy 3 łyżki sosu sojowego i odrobinę sosu wurchester, wszystko mieszamy.Do całości dodajemy makaron(makaronu nie gotujemy wcześniej), całość zalewamy ok 350 ml wody i mieszamy.Gotujemy aż prawie cała woda nie odparuje.Przekładamy na tależ i jemy SMACZNEGO!!WAŻNE!!!:Z PRZYPRAWAMI I SOSAMI NALEŻY UWAŻAĆ DLA TEGO, ŻE SĄ SŁONE I ZBYT DUŻA ILOŚĆ KTÓREGOŚ ZE SKŁADNIKÓW ZEPSUJE DANIE