Wykonanie
Chyba nie ma nic prostszego na świecie a zarazem tak dobrego jak pieczonki z
ziemniaków. Uwielbiam! Najbardziej oczywiście takie z ogniska, w żeliwnym garnku ale jeżeli nie mam możliwości spałaszowania ich w weekend gdzieś na łonie natury to robię w domu. A co!
Składniki:- 10
ziemniaków- 1 duża
cebula- 2 laski
kiełbasy- kawał
boczku- duża łyżka
masła- łyżka
pieprzu-
sólPrzygotowanie:Wszystkie składniki kroję w sporą kostkę. W woku rozpuszczam
masło, wrzucam
ziemniaki i smażę pod przykryciem aż będą miękkie. Dorzucam
kiełbasę i
boczek, przyprawiam
solą i
pieprzem. Smażę aż
ziemniaki zmiękną a
kiełbasa i
boczek puszczą
soki. Dodaję
cebulę i całość przekładam do piekarnika na funkcje grilla i podsmażam około 10 minut mieszając co jakiś czas aż
ziemniaki i
kiełbasa będzie chrupiąca.