przepis z tego bloga3 paczki herbatnikówpetit beurre50 g wiórków kokosowych100 g rozpuszczonego masłaWszystkie składniki wkładamy do malaksera i ucieramy na piasek. Formę, której dno wyłożyliśmy papierem do pieczenia, wykładamy masą ciasteczkową. Boki formy również.Masa serowa1 kg mielonego twarogu250 g mascarpone1 i 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego1/2 puszki (200 ml) śmietanki kokosowej lub gęstej części mleka kokosowegopuszka ananasa (nie używamy świeżego ananasa)6 jajek3 pełne łyżki mąki ziemniaczanejAnanasy odsączamy i blendujemy. Twaróg mieszamy z mascarpone i mączką ziemniaczaną.Mieszając dodajemy skondensowane mleko w ilości 1 1/2 szklanki, bo reszta zostaje na polewę.Następnie dodajemy po 1 jajku nieustannie mieszając. Na koniec dodajemy śmietankękokosową i mus z ananasa bez puszczonego przez niego soku. Całość miksujemy do połączenia składników.Masę wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach 15 minut, a potem zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 100 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik i polewamy polewą, czyli skondensowanym mlekiem.