W cyklu wieczorny relaks przy winie i serach prezentowałam już lekką sałatkę z roszponki, sera dojrzewającego Saloio Gourmet i granata. Dziś proponuję bliźniaczą w pewnym sensie wariację ze względu ser tego samego producenta. Ser Saloio Gourmet kozi dojrzewający z ziarnami czarnego pieprzu połączyłam z rukolą i pomarańczami. W takim zestawieniu pieprzowa posypka nie dawała aż tak mocno popalić :)Składniki:125 g rukoli1 duża pomarańcza2 łyżki brązowego cukru1 łyżka masła2 garście orzechów nerkowca (opcjonalnie)Uwaga: na zdjęciach nie ma orzechów bo zapomniałam dać :) a jak sobie przypominałam, to zdjęcia już były zrobione :)Pomarańcze porządnie szorujemy, następnie ścieramy całą skórkę. Pomarańcze najlepiej wyfiletować. Na patelnie wrzucamy cukier oraz pomarańcze. Smażymy, aż pomarańcza puści sok i powstanie sos, do którego dodajmy masło. Na talerzu układamy rukolę, dodajemy pokrojony cieniutko ser, posypujemy orzechami, układamy pomarańcze z sosu, a na końcu polewamy ciepłym sosem... i wcinamy. Smacznego :)