Wykonanie
            Dziś nieco mniej standardowo niż zawsze, bo zamiast ciasta czy zupy-krem - przepis na smaczny obiad. Wbrew wszelkim pozorom obiad ten przygotowuje się bardzo szybko, w zasadzie można powiedzieć, że robi się sam od pewnego momentu :). Przepis pochodzi z tej strony .

Składniki:1 polędwiczka wieprzowa3 łyżki 
masła1 średnia 
cebula (lub pół większej)ok. 3/4 szklanki 
bulionu (może być z kostki)ok. pół słoiczka 
konfitury żurawinowej3 łyżki 
octu balsamicznegosól, 
pieprzPolędwiczkę przyprawić 
solą i 
pieprzem. 
Masło rozgrzać w niewielkim garnku i obsmażyć na nim polędwiczkę ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną w kostkę 
cebulę i zeszklić ją. Następnie wlać 
bulion, 
ocet balsamiczny i 
konfiturę.Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości 
polędwiczki.Podawać z 
ziemniakami i surówką (może być z 
kapusty pekińskiej). 
Polędwiczki polać powstałym podczas gotowania sosem z 
cebulką.

