Wykonanie
(ps. ovьsьnje těstъčьka)[Przepis zainspirowany przepisem z bloga Mania gotowania .]
składniki:
1 szklanka
płatków owsianych górskich0,5 szklanki
otrębów (dowolnych)ok. szklanki
mąki pełnoziarnistej1/3 szklanki
mleka3 łyżki
miodu1
jajkook. 1,5 łyżeczki
sody0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia50 g
suszonej żurawinygarść
płatków migdałowych2 łyżki
wiórków kokosowych30 g posiekanej
czekoladyPłatki owsiane,
otręby,
mąkę,
sodę,
proszek do pieczenia,
żurawinę,
migdały wiórki kokosowe oraz
czekoladę wymieszać w misce. Rozpuścić
miód i dodać do
mleka. Wlać całość do suchych składników, a następnie dodać rozkłócone wcześniej
jajko. Wymieszać dokładnie. Jeśli masa byłaby za rzadka należy dodać nieco
mąki.Masę nakładać łyżką na wyłożona papierem do pieczenia blachę.Piec ok. 20-25 min. w 150 o C. Jeść ciepłe lub wystudzone :).