Sezon truskawkowy w pełni, więc i galaretka truskawkowa musi być <3Składniki na 3 porcje:Szklanka wody400 g truskawek4 łyki ksylitolu2 łyżeczki agarumleko kokosoweWykonanie:Mleko kokosowe chłodzimy w lodówce przez ok. 2h. Truskawki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki ksylitolu i gotujemy chwilę, aż truskawki zmiękną. Garnek zdejmujemy na moment z ognia i przy pomocy blendera miksujemy powstały kompot. Następnie jeszcze chwilę gotujemy i powoli, dokładnie mieszając dodajemy agar. Rozlewamy zawartość garnka do 3 naczyń i zostawiamy do stężenia.2 łyżki ksylitolu wsypujemy do młynka do kawy i mielimy na "cukier puder". Mleko kokosowe wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy jedynie jego twardą część i przekładamy do naczynia. Dodajemy zmielony ksylitol i mikserem ubijamy. Gotową śmietankę nakładamy na naszą truskawkową galaretkę i gotowe!Smacznego!