Wykonanie
Podana z grzankami z
chleba, który piekę ostatnio bardzo często. (przepis tutaj).Składniki:3 małe
pory (lub 1 duży)600 ml puree z dyni400 ml
wodyprzyprawy:
sól,
pieprz,
imbir,
czosnek,
papryka ostraolej (np.
kokosowy) do smażeniaWykonanie:
Pora kroimy w talarki i podsmażamy chwilę (do momentu, aż się troszeczkę przyrumieni) na
oleju kokosowym w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Następnie dodajemy puree z dyni,
wodę, przyprawiamy. Gotujemy przez chwilę.Grzanki można wykonać w następujący sposób: kroimy
chleb na kromki o grubości 1 -1,5 cm, następnie robimy z nich paski (jak na zdjęciu) i smażymy na patelni teflonowej do momentu aż będą chrupiące (ja do smażenia nie użyłam żadnego tłuszczu).
Smacznego!