Wykonanie
Dynia,
dynia i
dynia. Wszędzie
dynia! Ale mi to nie przeszkadza. Dodaję ją wszędzie,
póki jest! :)

Składniki:1 szklanka puree z dyni1/2 szklanki
ryżu2
cebule1/2 szklanki
ciecierzycycurry,
pieprz ziołowy,
sól3-4
paprykiolej kokosowy do smażeniaWykonanie:
Ciecierzycę zalewamy
wodą w garnku i odstawiamy na noc. Następnego dnia wymieniamy
wodę na świeżą i gotujemy
ciecierzycę do momentu, aż będzie miękka.
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Cebule drobno szatkujemy i podsmażamy na
oleju kokosowym. Jak już będzie prawie gotowa (miękka, lekko przyrumieniona), dodajemy
przyprawy (
curry,
pieprz ziołowy, odrobinę
soli). Do
cebuli dodajemy puree z dyni i cały czas podgrzewamy. Następnie dodajemy
ryż i
cieciorkę i mieszamy wszystko razem. Nasze
papryki myjemy, kroimy na pół i wydrążamy środki. Faszerujemy naszą pyszną mieszanką i gotowe. Smacznego!