ßßß
Pomysłodawcą i organizatorem akcji jest Marcin Kaczmarek - Pielin, obecnie kucharz w poznańskiej restauracji ' Yeżyce Kuchnia ', uczestnik programu Master Chef. Marcin okazał się bardzo sympatyczną Osobą, chętną do rozmowy i opowiadania o potrawach, które były przygotowywane na oczach gości. Cały czas uśmiechnięty i skupiony dbał o to, by każdy z obecnych czuł się dobrze. :)
Osobą, na rozmowie z którą zależało mi najbardziej była Diana Volokhova Sargsyan i udało się! Jest przesympatyczną i przemiłą osobą a deser, który wyszedł spod Jej ręki na długo zostanie w pamięci moich kubków smakowych. Życzę Dianie jak najlepiej i oby udało się Jej zrealizować plany, o których opowiadała wczoraj. :)
Kolejną Osobą, na której poznaniu bardzo mi zależało był Adam Piotr Mostowski, kojarzony z programu Master Chef ze słynnym już pasternakiem. Mega zakręcony i sympatyczny człowiek - nieźle uśmiałam się w momencie, gdy zapomniał, jaką serwuje zupę. :D Adam był odpowiedzialny za zupy, ale o nich w dalszej części postu. :)
Udało mi się również poznać Bartka Bykowskiego - uczestnika II edycji programu Master Chef i organizatora wielu warsztatów kulinarnych dla dzieci, dorosłych i seniorów. Według Bartka gotować potrafi każdy, potrzeba tylko trochę dobrych chęci. Wczoraj był odpowiedzialny za dania główne. Po zdjęciu szybko pobiegł do swojej 'marznącej wątróbki'! :)
Obecna była również Ewelina Stanek, również uczestniczka II edycji programu master Chef, której dzielnie pomagała córka. Cudownie było patrzeć na to, z jakim skupieniem przygotowuje każdą porcję i wkłada całe serce w to, by danie wyglądało pięknie i wyśmienicie smakowało. Podczas wczorajszej imprezy zajmowała się przygotowywaniem dań głównych. :)
Czas na deser, czyli to, od czego zaczęłam moją wczorajszą wizytę! Diana wyczarowała przecudowny mus z białej czekolady na wiśniach z czerwonym pieprzem . Mogłabym jeść ten deser litrami, oczywiście zaraz po skończeniu konsumpcji pobiegłam pogratulować i podziękować Dianie za tak pyszny początek mojej kulinarnej podróży. :)
