Wykonanie
Zaczął się sezon na
jagody.. Niestety ich cena skutecznie potrafi odstraszyć - na moim osiedlowym rynku kilogram kosztował 34zł! Na szczęście tata wracając kupił od przydrożnego sprzedawcy trochę tych maleńkich, pysznych
groszków i tak powstała nasza dzisiejsza kolacja, do której z uśmiechem zasiadłam z rodziną. :) Pomysł na ciacho od KwestiaSmaku . <3
Składniki :250 g
jogurtu greckiego2 łyżki
oleju2
jajka3 łyżki
cukru1,5 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia35 dag umytych
jagodycukier puder do posypania
olej do smażenia
Jogurt,
olej,
jajka,
cukier,
mąkę i
proszek do pieczenia miksujemy mikserem na gładką masę, następnie dodajemy
jagody i delikatnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością
oleju smażymy małe placki, pilnując by się nie przypaliły. Przed podaniem posypujemy
cukrem pudrem, choć jeśli wolicie kwaśne smaki można z niego zrezygnować, smacznego!