Po robieniu tortubezowego (przepis tuta j) zostały mi żółtka i oczywiście nie mogły się zmarnować ;) poszukiwałam przepisu na Key Lime Pie, ale wykorzystałam pomarańczę. Do tego spód z herbatników… Jeśli chodzi o smak, to skojarzyły mi się z sernikiem, chociaż twarogu w składzie nie znajdziecie ;)POMARAŃCZOWE TARTALETKI Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM ("SERNIKOWE")Składniki na 8 tartaletek:5 żółtekPuszka mleka skondensowanego (350g)Sok z jednej pomarańczySkórka z połowy pomarańczy100g herbatników50g masłaMleko, żółtka i sok wymieszać. Herbatniki zmielić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Okruchami wyłożyć natłuszczone foremki, wlać pomarańczowy krem i posypać skórką pomarańczową (można posypać po upieczeniu). Piec w temperaturze 190°C przez 15-20 minut.