Wykonanie
Kisiel to wspaniały i szybki w przygotowaniu deser. Domowy smakuje jeszcze lepiej te kawałki
owoców i
zero konserwantów, pycha :)
Jagodowy sezon w pełni więc właśnie na
kisiel o takim smaku miałam ochotę.Składniki:(2 porcje)1/2 l
wody200g świeżych
jagód2 łyżki
cukru3 łyżeczki
mąki ziemniaczanejPrzygotowanie:
Jagody pukamy, usuwamy listki i zostawiamy kilka do dekoracji a resztę wrzucamy do garnka, zasypujemy
cukrem, a następnie dusimy do czasu, aż
jagody się rozpadną i powstanie sok z kawałkami
owoców. W 50 ml
wody mieszamy
mąkę ziemniaczaną, a pozostałą
wodę wlewamy do
jagód. Czekamy aż całość się zagotuje, ściągamy z ognia, dolewamy
mąkę ziemniaczaną, mieszamy i g otujemy jeszcze 2-3 minuty.Smacznego :)