ßßß Cookit - przepis na Domowy kisiel jagodowy.

Domowy kisiel jagodowy.

nazwa

Wykonanie

Kisiel to wspaniały i szybki w przygotowaniu deser. Domowy smakuje jeszcze lepiej te kawałki owoców i zero konserwantów, pycha :) Jagodowy sezon w pełni więc właśnie na kisiel o takim smaku miałam ochotę.
Składniki:(2 porcje)
1/2 l wody
200g świeżych jagód
2 łyżki cukru
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Jagody pukamy, usuwamy listki i zostawiamy kilka do dekoracji a resztę wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem, a następnie dusimy do czasu, aż jagody się rozpadną i powstanie sok z kawałkami owoców. W 50 ml wody mieszamy mąkę ziemniaczaną, a pozostałą wodę wlewamy do jagód. Czekamy aż całość się zagotuje, ściągamy z ognia, dolewamy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i g otujemy jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego :)
Źródło:http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/08/domowy-kisiel-jagodowy.html