ßßß
Potrzebujemy:4 pomidory (można zastąpić puszką pomidorów)1 paprykę1 czerwoną cebulępapryczkę chillisólpieprzbazylię2 łyżki masła1 łyżkę śmietanyewentualnie wodęKrok po kroku:Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę.Cebulę i paprykę i chilli kroimy w drobną kostkę, pomidory kroimy na mniejsze kawałki.W garnku rozgrzewamy masło, następnie szklimy na nim cebulę.Po kilku minutach dodajemy papryczkę chilli oraz czerwoną paprykę.Gdy papryka będzie miękka dodajemy pomidory i dusimy pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną.Przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy.Gotujemy jeszcze kilka minut.Gdyby sos był za gęsty dolewamy trochę wody, doprowadzamy do wrzenia i podajemy.Smacznego!