Wykonanie
            Polędwiczki wieprzowe smażone z 
cebulką przygotowuje się dosłownie w kilka minut. Ponadto nie wymagają praktycznie żadnego przygotowania wcześniej, dlatego są idealnym daniem na szybki obiad. My zajadamy je z ziemniaczkami i mizerią, ale dodatki można skomponować dowolnie, według uznania:)

Potrawa wolna od glutenuIlość porcji: 3Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:Polędwiczka wieprzowa3 
cebule2 łyżki 
oleju rzepakowegoŁyżka 
masłaPrzyprawy: świeżo mielona 
sól, świeżo mielony 
pieprzPolędwiczkę wieprzową czyścimy ze zbędnych błonek. Następnie kroimy ją w poprzek w około 2 cm plastry. Układamy je na desce do krojenia i dociskamy dłonią, tak by lekko się rozpłaszczyły. Każdy z kawałków obsypuje świeżo mielonym 
pieprzem i świeżo mieloną 
solą. 
Cebule obieramy i kroimy w plasterki. Rozgrzewamy patelnie. Wylewamy na nią odrobinę 
oleju i łyżkę 
masła. Szklimy 
cebulkę. Ściągamy ją z ognia i dodajemy pozostały 
olej wraz z 
masłem. Smażymy 
polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Na sam koniec dorzucamy 
cebule, aby się podgrzała. Podajemy na ciepło. Smacznego.


