ßßß Cookit - przepis na Kalafior na parze

Kalafior na parze

nazwa

Wykonanie

Gotowanie warzyw na parze jest najlepszym sposobem, aby zachować ich wszystkie walory smakowe, a co ważniejsze, składniki mineralne i witaminy. Jest również jednym z nieprostych sposobów przyrządzania potraw. Wystarczy umyć, poporcjować, wsadzić do specjalnego garnka lub parownika i voila. Gotowe :)
Ilość czasu: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
1 kalafior
Zasmażka
Ok. 25g masła
Bułka tarta
Kalafiora porcjujemy na różyczki, kłąb zostawiamy np. na zupę krem. Kawałki umieszczamy w miskach parownika. Nastawiamy czas gotowania na 30 minut i gotowe. Na zdjęciu kalafior został podany ze smażoną bułką tartą. By ją otrzymać należy na małej patelni umieścić masło, poczekać aż się rozpuści. Wrzucić bułkę tartą w takiej ilości, w jakiej masło ja „wchłonie”. Chwilkę podsmażyć i posypać ugotowanego kalafiora. Smacznego.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/05/kalafior-na-parze.html