ßßß
Ilość porcji: 4Składniki:
4 parówki2 kromki chleba tostowego2 duże plastry żółtego sera ( lub mniejsze tak by pokryły chleb)Łyżka masłaDodatkowo: KetchupZ parówek obcinamy końcówki. Następnie przy pomocy ostrego noża wycinamy w nich oczy, usta oraz nacinamy końcówki. Parówki gotujemy na ciepło. Chleb tostowy smarujemy masłem z jednej strony i podsmażamy na patelni. Kiedy staną się chrupkie obracamy je na drugą stronę, kładziemy ser i przykrywamy pokrywką. Trzymamy na średnim ogniu, aż ser się stopni. Chleb tostowy kroimy na cztery kawałki, a na każdym układamy małą ośmiorniczkę. Jeśli zrobimy to póki ser jest stopiony to chwyci on ośmiorniczki i nie będą spadać przy np. przenoszeniu talerza. Podajemy na ciepło np. z ketchupem.

