ßßß
Ilość porcji: 4Składniki:
4 placki do tortilli500g piersi z kurczakaOpakowanie fetyZielony ogórekPomidorJogurt greckiZąbek czosnkuPrzyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano, chiliMięso myjemy oraz kroimy na małe kawałki. Obsypujemy solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami np. oregano, tymiankiem i odrobiną chili. Rozgrzewamy patelnię, dajemy kapkę tłuszczu i obsmażamy mięso. W między czasie przygotowujemy sos tzatziki. Połowę ogórka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy i odkładamy na chwilkę. Po tym czasie odciskamy ogórki z soku. Dodajemy je do jogurtu greckiego, doprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku i mieszamy. Zostawiamy by się „przegryzło”. Pozostały ogórek oraz pomidor kroimy w kostkę. Fetę kruszyny na drobne kawałki. Przygotowujemy całość: Placek podgrzewamy na patelni lub w mikrofali. Smarujemy sosem. Na środek sypiemy mięsko, fetę, ogórek, pomidor i kapkę sosu. Zawijamy placek z folie aluminiową i zajadamy na ciepło.


