ßßß Cookit - przepis na Świeży sok marchwiowo-jabłkowy

Świeży sok marchwiowo-jabłkowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Powoli zbliżamy się do końca lata.. ale nie ma się co smucić! Początek jesieni obfituje w wiele wspaniałych, smacznych, świeżych owoców i warzyw. A jak najłatwiej przemycić organizmowi witaminy i makroelementy z tych właśnie produktów? Najłatwiej, a przede wszystkim najszybciej w postaci soku! Wystarczy ledwie 5 minut i już możemy cieszyć się wspaniałym, naturalnie mętnym sokiem z ulubionych owoców i warzyw!
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 2 kieliszki
Składniki:
3 jabłka
3 marchewki
Jabłka i marchewki dokładnie myjemy. Wkładamy do sokowirówki i wyciskamy sok. Nalewamy do szklanek i podajemy :) W ciepłe dni najlepiej użyć produktów z lodówki wtedy sok będzie chłodny bez konieczności rozwadniania go lodem.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/08/swiezy-sok-marchwiowo-jabkowy.html