ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 1 kilogramówwiśnie 300 gramówcukier 1,3 kilogramówWykonanie:Syrop ugotować z pół litra wody oraz cukru i zdjąć pianę. Do gorącego syropu partiami wkładać oczyszczone, osuszone maliny oraz wydrylowane wiśnie. Odstawić z ognia na 60 minut. Następnie ponownie wstawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia i odstawić. powtórzyć te samą czynność jeszcze dwa razy, za każdym razem studząc masę i zbierając powstająca pianę. Gorącą konfiturę włożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i postawić do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: