Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 1 kilogramów
wiśnie 300 gramów
cukier 1,3 kilogramówWykonanie:
Syrop ugotować z pół litra
wody oraz
cukru i zdjąć pianę. Do gorącego
syropu partiami wkładać oczyszczone, osuszone
maliny oraz wydrylowane
wiśnie. Odstawić z ognia na 60 minut. Następnie ponownie wstawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia i odstawić. powtórzyć te samą czynność jeszcze dwa
razy, za każdym razem studząc masę i zbierając powstająca pianę. Gorącą
konfiturę włożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i postawić do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: