Wykonanie
Składniki
Woda około 2/3 l
drób ( kto co woli lub kto co ma ) ja użyłam 2 nóżki
wołowina (
szponder )jarzyny:
pietruszka korzeń,
seler,
marchewka,
por, przypalona
cebula, nać do posypania,
czosnekprzyprawy:
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól,
pieprz,3 łyżeczki
sosu sojowegoPrzygotowanie:Umyte
mięso wkładamy do garnka z zimną
wodą. Gotujemy na bardzo małym ogniu( dzięki temu nasz rosół będzie klarowny i nie będzie miał szumowin). Kiedy się zagotuje dodajemy
liść laurowy, ziele, solimy. Przypalamy na palniku
cebulkę,
czosnek. Obieramy
włoszczyznę kroimy ,dodajemy do zupy. Gotując nadal na małym ogniu przez 3h, na końcu dodajemy
sos sojowy, przyprawiamy.Smacznego :)