Wykonanie
Goniąc w pośpiechu do domu stwierdziłam że mam ochotę zjeść z mężem jakąś dobrą kolacje.Patrze na zegarek hmmm późno ale nagle mnie olśniło :)Szybkie łatwe smaczne a za razem nie drogie danie to jest właśnie to :)Składniki dla dwóch osób:
- 200 g
śmietany 36%- 200 g
boczku pokrojonego w kostkę- 300 g
makaronu- 1
cebula, drobno posiekana- 1 ząbek
czosnku, drobno posiekany- 2
żółtka, roztrzepane-
sól,
pieprz-
parmezan do posypaniaPrzygotowanie:
Makaron gotujemy al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Na suchej patelni podsmażamy
boczek. Gdy się zarumieni, dodajemy
cebulę i
czosnek. Smażymy do zeszklenia. Wlewamy
śmietanę, gotujemy, mieszając, przez około 5 minut. Dodajemy roztrzepane
żółtka, doprawiamy
solą i
pieprzem. Wrzucamy jeszcze ciepły
makaron. Przesmażamy cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, a
makaron będzie nim oblepiony.Smacznego :)