Wykonanie
Moje pierwsze
kokosowe kulki z
czekoladą. W smaku przypominają znany nam
kokosowy baton Bounty, który uwielbiam, szczególnie w wersji z
gorzką czekoladą. Dzisiaj właśnie w takiej wersji. Oczywiście jeśli nie lubicie
gorzkiej czekolady, zastąpcie ją
mleczną, deserową, białą - do wyboru, do koloru. Pyszności.
'kokosowe kulki Bounty'Składniki (na ok.10-15 kulek):- 100g
wiórków kokosowych- 4-5 łyżek
mleka skondensowanego słodzonego- 200g
gorzkiej czekolady (lub innej jaką lubicie)
Wiórki wsypać do miski, dodać
mleko skondensowane (tyle aby masa się skleiła). Dokładnie wymieszać.Wsadzić do lodówki na ok 20 minut. Formować niewielki kulki i układać je na papierze. Wsadzić do zamrażalki na min. 1h.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.Kulki nadziać na wykałaczkę i zanurzyć w
czekoladzie. Odłożyć na papier do pieczenia. Odczekać aż
czekolada zastygnie na kulkach.Smacznego!