Wykonanie
14 maja 2014
Ciastka te wyszły zupełnie przypadkiem.A jak to z przypadkami wychodzi - przeważnie są bardzo smaczne ;)
Ciastka są łatwe w przygotowaniu i robi się je w niecałe 45 minut. Są bardzo treściwe - to co do nich dodamy, to tylko nasz wybór. U mnie dzisiaj z
jagodami goji. Do tego nie zawierają w sobie
jajek, więc dla alergików idealne. Polecam!
Składniki (na ok.9szt):- 2 dojrzałe
banany- 1 szklanka
płatków owsianych- 2 łyżki
kakao- dowolne dodatki (posiekane
orzechy,
rodzynki,
czekolada,
jagody goji itp)
Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać
płatki owsiane,
kakao i dodatki (u mnie
jagody i posiekana
biała czekolada). Dokładnie wymieszać.Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki.Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić na kratce.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.