Wykonanie
Jedne z najlepszych
ciastek jakie
jadłam. I to nie ze względu na "posiadanie" M&M'sów w przepisie, ale na to, że są na prawdę dobre. Bardzo szybko się je robi, więc nawet dzieci poradzą sobie z tym przepisem bez problemu. Ja robiłam je późnym wieczorem i zajęło to na prawdę niewiele czasu. Sama nie wiem, ale jakoś najlepsze wypieki,
ciastka,
chleby wychodzą mi podczas nocnego pieczenia :) Po upieczeniu, należy przechowywać w szczelnym i suchym pojemniku. Dla urozmaicenia, można dodać kolorowy barwnik -u mnie żółty, który dostałam do przetestowania od firmy FoodColours .
'kruche
ciasteczka z m&m'sami'Składniki:- 150g miękkiego
masła- 100-150g
cukru- 2 szklanki
mąki pszennej- 1
jajko- 2 łyżeczki
cukru waniliowego- 0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 100-150g M&M'sów- 0,5 łyżeczki
żółtego barwnika spożywczego w żelu (opcjonalnie)
Masło utrzeć z
cukrem na puszystą masę. Dodać
jajko i dokładnie je wmiksować w
maślaną masę.Stopniowo dodać
mąkę,
proszek do pieczenia i
cukier waniliowy, do uzyskania jednolitego miękkiego ciasta ( w razie konieczności dodać więcej
mąki - ciasto nie może się kleić do rąk). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i umieścić na 5 minut do zamrażalki.Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości
orzecha włoskiego.Kulki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w średnich odstępach - ciasta trochę urosną. Każda kulkę delikatnie spłaszczyć palcami i ułożyć na nich po 3-4 sztuki M&M'sów.Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 15 minut.Studzić na kratce.Smacznego!
* przepis pochodzi z bloga ' A good life blog'____________________________/*wpis zawiera lokowanie produktu/