Wykonanie
garść
orzechów włoskichgarść
migdałów w płatkach1,5 łyżki
cukru trzcinowegoopcjonalnie
olej z prażonych
orzechów włoskich (z Lidla) * lub
olej rzepakowy łyżeczkaWykonanie wlewamy
olej na patelnie , wsypujemy
orzechy na małym ogniu prażymy ok 1 min do lekkiego zrumienienia. Wsypujemy
cukier i nadal na małym ogniu czekamy ok 30 sekund do roztopienia
cukru mieszamy razem z
orzechami , wysypujemy na papier do pieczenia i rozdzielamy gotową mieszankę. Używamy jako posypki do deserów ,
tortów lub jako przekąska na szybko . Ilość może być zwiększana w tych samych proporcjach ew można dodać więcej
cukru i posypać
cynamonem :)DobranocPs- zapraszam na akcje hamburgerową po prawej stronie znajduje się banerek :)
*
Olej bardzo
orzechowy idealny do sałatek i
chleba