Wykonanie
Przepis z małymi zmianami z tej strony.Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego3
jabłka z czerowną skórką1/2 szklanki
cukru1 łyżeczka
cynamonu + 3 łyżki
cukru do posypania
Jabłka podzielić na ćwiartki, usunąć gnaizda nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. W garnku zagotować 3 szklanki
wody z 1/2 szklanki
cukru. Do takiego
syropu włożyć
jabłka i gotować je na małym ogniu około 5 minut, aż zmiękną. Delikatnie odcedzić na sitku. Wymieszać
cynamon z 3 łyzkami
cukru i obsypać rozwinięty rulon
ciasta francuskiego. Podzielić ciasto wzdłuż na około 2 cm paski i na każdym nakładać 3-4 plasterki
jabłek tak, aby lekko na siebie nachodziły. Każdy pasek zrolować i włożyć do foremki muffinkowej. Dno foremki uprzednio posmarować tłuszczem, lub wkładać je w papilotkach. Piec około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu posypać je
cukrem pudrem.Smacznego! :)