Wykonanie
Pierogi ruskie - chyba każdy uwielbia.Przepis na pierogi podawałam już kiedyś tutaj ;-)Brak pomysłu na szybką przekąskę? Zostało mi z wczoraj trochę farszu z pierogów. Kupiłam dzisiaj na szybko gotowe
ciasto francuskie. Lepsze byłoby oczywiście z domowym
ciastem francuskim, jednak jego zrobienie wymaga ok. 12 godzin. Może następnym razem ;-)Wychodzi całkiem smaczna przekąska! Polecam :)
Składniki:400 g
ziemniaków100 g
twarogu1 duża
cebula1 łyżka
masłasól,
pieprzciasto francuskieZiemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na
maśle na małym ogniu. Dodać trochę
soli i
cukier.Ostudzone
ziemniaki rozgnieść albo przemielić w maszynce, razem z
twarogiem i
cebulą. Doprawić
solą i
pieprzem (najlepiej dużo) i ewentualnie odrobiną
cukru.Ciasto pokroić na kwadraty. Układać na papierze w foremkach do muffinek. Wypełnić farszem i poskładać w koperty. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.Smacznego!