Wykonanie
Na pewno też tak czasem macie , że macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto ? ja bardzo często tak mam i dlatego któregoś dnia po przejrzeniu książeczki "
Czekolada" znalazłam świetny przepis , którym się z
Wami teraz podzielę :)Wymiary blaszki: 30 x 12 cmTemp. pieczenia : 190 CCzas pieczenia : 30 - 40 minut
Składniki:3/4 szkl.
cukru3/4 kostki
margaryny1/2 łyżeczki esencji waniliowej ( można użyć zwykłego
waniliowego aromatu)3
jajka1 i 3/4 szkl. przesianej
mąki1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia50 g
czekolady deserowejSposób przygotowania:Ucieramy
miękką margarynę z
cukrem na puszystą , gładką masę .Wlewamy esencję
waniliową , stopniowo dodajemy całe
jajka .Cały czas miksując , wsypujemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Miksujemy na gładką masę .Dzielimy masę na pół.Do jednej części dolewamy stopioną
czekoladę i dokładnie mieszamy całość.Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wylewamy najpierw masę
waniliową , wygładzamy ją i na to wylewamy masę
czekoladową.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 C przez ok. 30 - 40 minut .Posypujemy na koniec
cukrem pudrem i gotowe .