ßßß Cookit - przepis na Pikantne paluszki z mięsa mielonego

Pikantne paluszki z mięsa mielonego

nazwa

Wykonanie

Nikt z Was nie zastanawiał się nad tym , w jaki inny sposób przygotować mięsko mielone ? Dzisiejsza propozycja jest wspaniałą alternatywą dla zwykłych kotletów mielonych . Jest to wersja raczej dla dorosłych gdyż paluszki mięsne są dość pikantne , ale zmniejszając ilość przypraw , myślę , że dzieciom będą smakowały i będą dla nich odpowiednie .
Składniki:
500 g mielonej wołowiny
40 g masła
3 łyżeczki przyprawy " Ras El Hanout do Tajin" ( z firmy Skworcu )
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Wymieszać w misce mielone mięso razem z roztopionym masłem, solą i przyprawą " Ras El Hanout do Tajin"
Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki .
Zwilżyć dłonie i formować paluszki o długości 5 cm a szerokości 2 cm .
Piec albo na grillu ogrodowym albo na patelni grillowej ok. 15 minut, przewracając bardzo często z jednej strony na drugą. Paluszki powinny być miękkie i brązowe.
Po upieczeniu od razu podawać .
Smacznego
Źródło:http://smakolyki-moniki.blogspot.com/2014/08/pikantne-paluszki-z-miesa-mielonego.html