Wykonanie
Nikt z Was nie zastanawiał się nad tym , w jaki inny sposób przygotować
mięsko mielone ? Dzisiejsza propozycja jest wspaniałą alternatywą dla zwykłych kotletów mielonych . Jest to wersja raczej dla dorosłych gdyż paluszki
mięsne są dość pikantne , ale zmniejszając ilość przypraw , myślę , że dzieciom będą smakowały i będą dla nich odpowiednie .
Składniki:500 g mielonej
wołowiny40 g
masła3 łyżeczki
przyprawy " Ras El Hanout do Tajin" ( z firmy Skworcu )
sól i
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :Wymieszać w misce
mielone mięso razem z roztopionym
masłem,
solą i
przyprawą " Ras El Hanout do Tajin"Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki .Zwilżyć dłonie i formować paluszki o długości 5 cm a szerokości 2 cm .Piec albo na grillu ogrodowym albo na patelni grillowej ok. 15 minut, przewracając bardzo często z jednej strony na drugą. Paluszki powinny być miękkie i brązowe.Po upieczeniu od razu podawać .Smacznego