Wykonanie
Dzisiaj za dużo nie ma do opisywania, bo to potrawa bardzo prosta.
Basia przywiozła ja z podróży do Ameryki, gdzie wzięła ślub !
Stek z
polędwicy wołowej smażymy przez 2 minuty z każdej strony, na bardzo rozgrzanym tłuszczu. Następnie wkładamy go do piekarnika w 140 ° C przez jakieś 10 minut. Będzie wtedy wysmażony, jeżeli chcemy inny stopień wysmażenia, to trzymamy krócej. Ja w piekarniku na
polędwicę położyłem kawałek
masła żeby była bardziej soczysta.
Krewetki smażymy razem z
czosnkiem na tłuszczu z
polędwicy. Tez około 2 minuty z każdej strony, aby uzyskały kolor łososiowy.Do tego wszystkiego robimy
masło ziołowe z
koperku,
pietruszki,
szczypiorku i
czosnkuI gotowe! Spróbujcie, mi posmakowało :)