Składniki:350 g mąki (ok. 2 kubki)200 ml mleka +łyżka mąki + łyżka cukru60 g drożdży120 g masła80 g cukru pudruopakowanie cukru waniliowego4 żółtka1. Roztopić masło i pozostawić do wystygnięcia2. Do ciepłego mleka dodać rozkruszone drożdże, łyżkę mąki i cukru. Rozmieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na białą masę.4. Gdy rozczyn wyrośnie dodać go do jajek wraz z mąką i szczyptą soli. dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać masło i nadal dokładnie wyrabiać aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto drożdżowe musi być bardzo dobrze wyrobione. Oprószyć mąką i pozostawić do wyrośnięcia.5. Rabarbar pokroić w kostkę. Przygotować kruszonkę. Roztopić masło, mąkę pomieszać z cukrem i dodać do masła. Mieszać widelcem tak aby powstały małe grudki jeżeli mąki jest za mało dosypać jeszcze.6. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blachę, ułożyć na nim rabarbar i posypać kruszonką, pozostawić do wyrośnięcia.7. Piec 40 minut w 170 stopniach.