Wykonanie
Niedzielny obiad wcale nie musi kojarzyć się z nudnym
schabowym. Można podać go w trochę innej wersji - zawijany z dodatkami w środku. Tak przyrządzone roladki
schabowe stanowią niebanalną mieszankę smaków. Ten prosty przepis znalazłam na odwrocie opakowania z
przyprawą do mięsa wieprzowego.SKŁADNIKI5 kotletów
schabowych1
ogórek konserwowy½
czerwonej papryki½
cebuli4 łyżeczki
przyprawy do mięsa wieprzowegowykałaczki
olejKotlety dokładnie rozbić i natrzeć
przyprawą.
Ogórek,
paprykę i
cebulę posiekać i wszystko razem wymieszać. Na każdy kotlet nałożyć łyżkę warzyw. Zawinąć
mięso i spiąć wykałaczką. Krótko obsmażyć na patelni a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać tłuszczykiem z patelni i kilkoma łyżkami
wody. Przykryć naczynie* i zapiekać 25 minut w temperaturze 200°C.*Jeśli nie mamy przykrywki do naczynia, można użyć folii aluminiowej szczelnie nakrywając matową stroną na zewnątrz.Smacznego :)